Elätkö autopilotilla vai aidosti itseäsi toteuttaen?

aito läsnäolo.jpg

 

Olet ehkä huomannut, että usein meitä ohjaavat monet ulkoiset tekijät enemmän kuin sisäiset toiveemme ja halumme. Ei ole aina helppoa olla oma itsensä joka tilanteessa.

Ensimmäinen vaikeus tulee jo siinä, ettet ehkä ole tietoinen siitä, kuka sinä todella olet ja mistä sinä oikeasti pidät. Saatat kulkea päiviä pelkällä automaattiohjauksella, tehden asioita, joita olet aina tehnyt. Nuo päivät sujuvat yleensä tasaisen varmasti eteenpäin, mutta kyseessä ei ole flow vaan tottumus. Automaattiohjauksella kulkiessasi et käytä aistejasi tunteaksi tuulen kasvoillasi tai nähdäksesi juuri avautuneen kauniin kukan tai taivaalla matkaa tekevän upean pilvimuodostelman. 

Tottumus on kuin sumea linssi, joka turruttaa aistit ja estää ilon sekä intohimon pulppuamisen elämässäsi. Jokainen päivä ei todellakaan ole korkeita huippuja ja huikeita luovia ideoita täynnä. Ylä- ja alamäet kuuluvat elämään. Kysymys onkin, oletko hereillä kokeaksesi ne? Otatko vastaan niiden sinussa nostattamat tunteet? Oletko valmis ottamaan opiksesi myös haasteista ja ongelmista?

Aidosti omana itsenä eläminen antaa mahdollisuuden kokea jokaisen päivän ja tilanteen sellaisena kuin se on. Kun tiedät kuka olet ja mitä haluat elämältäsi, voit aidosti tehdä päätöksiä omaksi parhaaksesi. Automaattiohjauksella kulkiessasi et huomioi itseäsi, vaan toimit usein ulkoisten vaikutteiden mukaisesti. Unohdat itsesi, koska et ole yhteydessä sisimpääsi.

Aloita siis tutustumalla itseesi läpikotaisin. Mistä sinä oikeasti pidät, mitä asioita sinä haluat elämässäsi kokea ja millaisia tunteita haluat tuntea? Ryhdy sitten miettimään mitä kautta voit kokea haluamiasi asioita. Osa asioista on varmasti sellaisia, jotka on toteutettavissa pienin muutoksin. Toisiin tarvitaan aivan varmasti useamman askeleen suunnitelma. 

Kirjoita haaveesi ylös ja muokkaa niistä suunnitelma. Aseta tavoite ja lähde sitä kohti askel kerrallaan. Matkalla huomaat eläväsi jokaista päivää aidosti läsnäollen, koska sinä olet aktiivinen elämäsi suunnittelija ja toteuttaja. Et ole elämän jalkoihin jäänyt uhri, joka vaan selviytyy päivästä toiseen, vaan olet oman elämäsi tekijä ja kokija. 

Iloa matkallesi!

Merja Laukkanen