Universumin viesti: Aika päästää irti

 

On aika päästää irti. Anna kaiken turhan mennä menojaan. Älä roiku tai tarraa kiinni mihinkään. Sinun on aika astua askel eteenpäin, mutta et voi tehdä sitä ollen kiinni sinulle tarpeettomassa. Joskus on vaikea erottaa mikä on tarpeellinen ja mikä ei, sillä tunnetasolla olemme kiinni monessa, niin materiaalisessa kuin henkisessäkin asiassa. 

 

Luota siihen, että kaikki se mitä tarvitset tässä uudessa vaiheessa pysyy mukanasi. Anna kaiken tarpeettoman lipua pois. Konkreettisesti se voi tarkoittaa turhasta tavarasta luopumista; vaatteista, joita et käytä, mutta joista et ole raaskinut luopua. Tavaroista, joita et tarvitse, mutta joita varastoit kodissasi. Nyt olisi hyvä aika antaa ne eteenpäin tai vaikka myydä ne kirpputorilla.

 

Henkisellä tasolla voit luopua kaunasta, katkeruudesta, vihanpidosta ja itsesi tai muiden latistamisesta. Voit päästää irti epäonnistumisen ja riittämättömydyen tunteista. Kuulostaa tarpeelliselta ja aika itsestäänselvältä, mutta silti se voi tuntua hankalalta. Mielesi voi olla niin tottunut askartelemaan näiden asioiden parissa, että ei olekaan niin yksinkertaista irrottautua tutusta tarinasta. 

 

Nyt on erittäin hyvä aika tehdä työtä irtipäästämisen suhteen. Luopuminen tekee valtavasti tilaa ja antaa mahdollisuuden kaikelle uudelle ja ihanalle tulla elämääsi. 

 

Harjoitus:

Istu rauhassa jalkapohjat maata vasten. Anna hengityksen kulkea rentona sisään ja ulos. Anna ajatustesi vaimeta ja keskitä mielesi aluksi hengitykseesi. Huomaa, miten kehosi rentoutuu hetki hetkeltä enemmän.

Näe mielessäsi suuri säkki. Tuo säkki sisältää kaiken turhan, jota olet mukanasi kantanut. Voit kurkistaa sen sisään nähdäksesi mitä siellä on. Älä kuitenkaan takerru niihin enempää. Et tarvitse niitä enää. Kiitä kaikista näistä kokemuksistasi ja kohdallesi osuneista tapahtumista. Ne olivat tarpeellisia sinulle jossakin vaiheessa, mutta nyt ne ovat tarpeettomia.

Näe mielessäsi miten päästät tuosta säkistä irti. Anna sen mennä ja tunne, miten sinussa vapautuu tilaa. Tunne kepeys, ilo ja onni. Tunne kutkuttavan kihelmöivä olo, jonka voit aina tuntea uuden alun edellä. 

 

Ole ylpeä itsestäsi, sillä otit juuri ison askeleen omalla tielläsi kohti omia unelmiasi. Nyt uudella on tilaa tulla elämääsi<3

Merja Laukkanen