Universumin viesti: Lepo

Pidä itsestäsi huolta myös antamalla sekä kehollesi että mielellesi riittävästi lepoa. Ilman riittävää lepoa kehosi ja mielesi ylikuormittuu.

 

Lepo on tehokkuuden tae. Se, että jatkuvasti pinnistelet jaksamisesi rajoilla, jotta varmasti saavuttaisit tavoitteesi, ei ole pitkällä tähtäimellä kestävää. Jaksota tavoitteet pienempiin osiin ja varmista, että aikataulussasi on aikaa riittävälle unelle ja ihan vaan pelkälle olemiselle.

 

Luovuus tarvitsee aikaa

Luovuus vaatii aikaa. Varaa siis aikaa sellaiselle olemiselle, jolle et aseta mitään tavoitteita. Teet mitä teet; istu kirjaa lukien tai katsellen pilvien lipumista taivaan halki. Kulje heinikossa paljain varpain tuntien heinien kutittelevan jalkojasi. Anna ajatustesi lentää perhosten lailla pyrähdellen. Älä tartu niihin, äläkä patista niitä pois. Ole ja ihmettele elämää, juuri tätä hetkeä. 

 

Monelle kesäinen mattojenpesu on juuri tällainen rentouttava olemisen hetki. Tapahtuma, joka ei vaadi uuden oppimista, eikä pinnistelyä. Voi vaan kuurata mattoja ja nauttia kesäsäästä. Asettele tällaisia olemisen ja rentouttavan puuhailun hetkiä kesääsi mahdollisimman paljon. Lomalla näin voit tehdä enemmän, mutta ujuta niitä tasaisesti myös arkeesi.

 

Ota tauot tavaksi

Ota tavoitteeksesi tehdä tällaisesta oleilusta säännöllinen tapa, jotta myös syksyn tullen löydät sille aikaa. Huomaat kyllä itsessäsi miten tärkeää rentouttavat lepohetket elämässä ovat. Luovuutesi pääsee kukoistamaan ja tuottamaan uusia ideoita. Levänneenä ja rentoutuneena saat huomattavasti enemmän aikaiseksi vähemmällä vaivalla. 

Nauti tästä päivästä ja kauniista kesästä<3

Merja Laukkanen