Erityisen herkän tarina, osa3

Lupasin aiemmin kirjoittaa oman polkuni vahvaksi ja omat energiansa hallitsevaksi erityisen herkäksi persoonaksi. Mietin pitkään, miten voisin kertoa oppimani asiat tiivistetysti, mutta silti niin, että siitä voisi olla hyötyä muillekin. Pohdin omaa polkuani ja kasvuani ja lopulta kaikki kiertyy yhteen ja samaan asiaan. Hyväksyntään. Hyväksyä itsensä kaikki puolet sellaisenaan.

Kuulostaa yksinkertaiselta ja helpolta, noin periaatteessa. Mutta käytännössä törmäsin usein siihen, etten sitten kuitenkaan kokenut olevani tarpeeksi hyvä. Narautin usein itseni ajattelemasta, että jospa vain olisin enemmän sitä tai tätä. Kunpa en olisi niin herkkä ja voisinpa olla kuin muut.

Lopulta kuitenkaan, kukaan meistä ei ole ”kuin muut”. Jokainen meistä on yksilö omine ominaisuuksineen, vahvuuksineen ja kasvutarinoineen. Toisaalta, me kaikki olemme samankaltaisia, kun katsoo riittävän syvälle.

Alku vahvuuden ja tasapainon rakentamiselle on hyväksyä omat erityispiirteensä. Voit kirjoittaa ne vaikka ylös ja ihmetellä niitä sitten kaikessa rauhassa. Tällainen minä olen. Nämä piirteet tekevät minusta minut. Olen juuri tällainen ja arvostan omia ominaisuuksiani. En ehkä pysty kaikkeen siihen, mihin joku toinen pystyy, mutta vastaavasti kykenen paljon sellaiseen, mihin joku toinen taas ei.

Kaikkia ominaisuuksia voi kehittää, mutta arvosta omia vahvuuksiasi, äläkä yritä olla jonkun muun kaltainen. Arvostaminen ja hyväksyntä saavat sinut kohtelemaan itseäsi paremmin.

Itse en enää yritä mennä tilanteisiin, jotka tiedän minulle turhan vaikeiksi. Hyväksyn, että liian pitkä aika tietynlaisten ihmisten seurassa saa minut edelleen fyysisesti heikoksi ja voimattomaksi. Tarvitsen myös latautumisaikaa, aikaa olla ihan itsekseni. Aikaa olla tekemättä mitään tai tehdä jotain, joka ei ole millään tavalla hyödyllistä.

Aina ei voi välttää menemästä kuluttaviin tilanteisiin. Aina voit kuitenkin vaikuttaa kuinka kauan olet kyseisessä paikassa. On kysymys sitten sosiaalisesta tapahtumasta tai vaikka ostosten teosta jouluruuhkassa, voit suunnitella käynnin pituuden. Sinun ei tarvitse ahnehtia kaikkea kerralla, vaan voit pitää kuluttavan ajan pieninä pätkinä.

Opettele tuntemaan omat rajasi ja kunnioita niitä. Huomaat pian, miten erotat todella kuluttavat tilanteet niistä, joiden kanssa pärjäät. Kun huolehdit itsestäsi, voit suunnitella asiat paremmin. Olet tietoinen rajoistasi ja pystyt vahvistamaan energiaasi. Tulet huomaamaan ison muutoksen hyvin nopeasti. Elämä alkaa tuntua helpommalta ja kaikin puolin paremmalta.

Älä enää välttele tilanteita, vaan suunnittele ja valitse osallistumisesi ja tekemisesi. Et ole tilanteiden uhri, vaan aktiivinen päättäjä. Tästä eteenpäin otat vastuun omasta hyvinvoinnistasi ja uskallat asettaa rajat, vaikka ne tuntuisivatkin alkuun naurettavilta. “Jos kykenen vain tähän, se olkoon niin!”

Oma voimasi kasvaa jo siinä, ettet kuluta itseäsi loppuun joka päivä. Pysyt omissa energioissasi, eikä toisten kuorma kaadukaan enää sinun niskaasi. Se on todella voimauttavaa ja vapauttavaa.

Meditoi. Tämä on parasta, mitä ihminen voi itselleen tehdä. Miten, missä ja millä tavoin meditoit on vapaasti valittavissa. Itse meditoin aina ennen nukkumaan menoa ja aamulla, ennen kuin nousen sängystä. Sen ei tarvitse kestää kauaa, mutta se takaa, että olen läsnä itsessäni heti ylös noustuani. Olen tietoinen omasta energiastani ja tunteistani, ja pystyn erottamaan ne toisten tunteista. Intuitioni ja sisäinen ohjaukseni toimii paremmin ja olen herkkä kuulemaan sitä.

Liiku luonnossa tai visualisoi puhdistavaa luontoa ympärillesi. Luonto maadoittaa, puhdistaa ja parantaa. Vältä turhia kemikaaleja ja pidä huolta oikeanlaisesta, ravitsevasta ja juuri sinulle sopivasta ravinnosta. Ole valmis tekemään muokkauksia ruokavalioosi. Jos jokin ei sovi sinulle, jätä se pois. Tämä pätee elämään ihan joka tasolla. Tunteet, kuormat, ihmiset, paikat, tavarat. Ole valmis luopumaan, jotta pääset eteenpäin. Se mikä ei kannattele ja auta sinua enää, saa jäädä taakse. Älä raahaa mukanasi turhaa kuormaa.

Ole avoin uusille asioille ja seuraa sydäntäsi. Muista, että sinua autetaan ja opastetaan koko ajan. Sinun tehtäväsi on olla kuulolla. Meditointi auttaa tässäkin. Se auttaa sinua virittymään taajuudelle, jolla voit kuulla sydäntäsi ja Universumin auttajia.

Ihanaa ja voimauttavaa syksyä Sinulle<3

Merja Laukkanen