Lupa innostua

Innostu.jpg

Ihminen jumittuu helposti rutiineihin ja silloin ei aina ole tilaa luovuudelle. Tee tänään jotain toisin. Kulje töihin toista reittiä, poikkea uudessa kahvilassa tai testaa uudenlaista treeniä. Rutiineista poikkeaminen ruokkii mielikuvitusta ja luovuutta. Se antaa aisteille mahdollisuuden saada uusia virikkeitä.

Huomaat pian tutkivasi uutta kahvilaa tai museota aistit avoinna entisen rutiininomaisen vierailun sijaan. Tunnet tuoksut vahvempina. Kiinnität huomiota sisustukseen, yksityiskohtiin ja muihin ihmisiin uudella innostuksella. 

Juuri tuo innostuneisuus on tärkeää. Se takaa uusien ajatusten ja ideoiden syntymisen. Ilman innostumista ei voi luoda uutta. Ruoki aistejasi monipuolisesti. Anna niille uutta ihmeteltävää ja koettavaa. Anna itsellesi lupa innostua asioista. Tee jotain hassua vain siksi, että se ilahduttaa sinua itseäsi. Tartuta innostus ja leikkimielisyys muihin ympärilläsi. Näytä heille, että innosta puhkuminen on paitsi järjettömän hauskaa, myös luovuutta synnyttävää.

Innostus rikkoo kaavoja ja antaa tilaa ja vapautta. Mikä saa sinut innostumaan tänään?

Merja Laukkanen